Assalammualaikum wbt , SELAMAT DATANG KE KZANAH BONDA
UNTUK PESANAN WATSAPP +60129143389 / Email eira.lana@gmail.com

Rahim jatuh namun dgn kuasaNya beliau hamil

0 comments

APAKAH YG DIMAKSUDKAN DGN PERANAKAN TURUN/RAHIM JATUH??

Ia adalah keadaan dimana seperti 'sesuatu' turun ke bawah atau berasa ngilu pada bahagian kelamin. 

Bonjolan yang terkeluar dari lubang faraj kadang-kadang mengganggu ketika mengadakan hubungan seksual dengan pasangan. Sering kali juga wanita terbabit mengadu sakit belakang.

Masalah peranakan jatuh sering kali berkait rapat dengan kejatuhan dinding faraj. Ini menyebabkan kejatuhan pundi kencing (yang berada di dinding depan faraj) dan usus dubur (yang berada di dinding belakang faraj). Keadaan ini boleh menyebabkan wanita itu menghadapi kesukaran atau merasa tidak puas ketika membuang air kecil atau air besar. Adakalanya, mereka perlu menolak bonjolan yang terkeluar masuk balik ke dalam faraj sebelum dapat membuang air kecil atau air besar.

Mengenai kaedah rawatan perubatan Melayu bagi menangani masalah rahim jatuh dirawat menggunakan kaedah mengurut atau bersengkak dan mengamalkan dengan menelan MAAJUN BONDAKU, Menurut arwah nenek selps bersangkak & telan MB secara konsisten boleh membantu dalam menaikkan peranakan yang telah turun selepas bersalin. Insyallah dgn izinNyaShare this article :

Post a Comment

 
Copyright © 2011. Kzanah Bonda - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Modify by KzanahBonda
Proudly powered by Blogger