Assalammualaikum wbt , SELAMAT DATANG KE KZANAH BONDA
UNTUK PESANAN WATSAPP +60129143389 / Email eira.lana@gmail.com

PENGHULU RESDUNG/RESDONG (PENAWAR SEGALA RESDUNG/SINUS)

61comments



Adakah Anda Mempunyai Tanda-Tanda Seperti Ini?

- Jerawat dan jeragat yang kronik

- Pendengaran yang tidak jelas

- Sakit kepala/ migrain yang berpanjangan

- Selsema yang berpanjangan

- Kahak yang banyak serta sangat berlendir

- Gatal pada muka, hidung, telinga dan mata

- Kerap bersin


Jika anda terdapat tanda-tanda seperti berikut itu adalah kerana anda berpenyakit resdung..

Apakah Penyakit Resdung?

Penyakit resdung adalah kerengsangan hidung yang boleh menyebabkan hidung menjadi gatal dan menimbulkan ketidakselesaan. Dalam erti kata lain ianya adalah virus yang hidup dibawah lapisan hidung yang mengalirkan darah kotor yang menyebabkan kegatalan kepada kulit muka dan kawasan sekitarnya.

" Salah satu punca resdung adalah disebabkan oleh jangkitan bakteria keatas hidung dan rongga disekelilingnya yang dipanggil sinus(lendir)" kata Pakar Telinga, Hidung dan Tekak, Hospital Pusrawi, Kuala Lumpur, Dr. Amir Izwan Mohamed Dahan. Sinus sebenarnya adalah rongga- rongga didalam tulang muka yang bersambung ke hidung melalui saluran-saluran y
ang sangat kecil. Petikan dari Utusan Malaysia 2005.

Punca Resdung

- Susunan tulang dalaman hidung yang sempit
- Hidung bengkok

- Mandi dan terjun di dalam air yang kotor

- Jangkitan gigi atas

- Ketumbuhan di dalam hidung

- Objek dimasukkan ke dalam hidung, contohnya putik kapas, maik dan kertas

- Tisu belakang hidung yang bengkak terutamanya kanak-kanak


Komplikasi Resdung

- Jangkitan nanah disekeliling kawasan mata

- Jangkitan otak (meningitis)
- Sakit tekak yang kronik

- Jangkitan tulang muka

- Memburukkan keadaan lelah

- Berdengkur yang kronik

- Jangkitan telinga dan tonsil, terutamanya kanak-kanak

- Alahan hidung atau hidung sensitif

- Selsema biasa yang melarat 

Kesan-kesan Resdung

1.Hilang deria bau

2.Pelupa/daya mengingat lemah

3.Lubang hidung bengkak dan tersumbat

Keadaan ini mengganggu kelancaran kehidupan harian individu tersebut. Jika tidak dibendung, ia akan menyebabkan kerosakan kulit muka, hilang segala deria rasa dan bau, merosakan rongga dan menimbulkan bau yang tidak menyenangkan.





                         PENGHULU RESDUNG/RESDONG 
            Penawar resdung/resdong paling MUJARAB
 -  bg pengidap kronik @ yg baru mengidap .. Dijamin bagus kerana ank kembar kak lana kembali pulih dari resdung yg mereka alami. Dimana mereka juga penah mengalami penyakit resdung/resdong/sinus yg dikira sgt kronik jugak. Bersin berhari2 terutamanya diwaktu pagi slps bankit tidur. malah setiap kali tidur, mrk akan bwk sekali sapu tangan utk mengelap hingusan yg kluar dr hidung mereka.

Hidung mrk menjadi gatal2, mata merah, berair dan jgk kdang2 sakit kepala. Sakit dan seksanya hanya ALLAH SWT yang mengetahui.

dh byk ikhtiar yg diusahakan.. namun berkat pertolongan Bonda kak lana..akhirnya menemui penawarnya.

KINI..mrk sudah kembali ceria.resdung semakin berkurangan walaopon bukan 100% pulih.. kini.tidak perlukan sapu tangan lagik dan tiada bersin diwaktu pagi. Namun kak lana gembira akan perubahan positif tersebut.


Buat pengetahuan semua PENGHULU RESDUNG/RESDONG INI ADALAH 100% ESTRAK AKAR KAYU DAN YANG PASTI TIADA BAHAN TERLARANG KETIKA PERSEDIAANYA
SEBAB TU KAK LANA BERANI UTK KONGSIKAN BERSAMA KALIAN KRN IA SUDAH DPT MERUBAH /MEMBERI PERUBAHAN YANG BAEK SEKALI UTK KEMBAR KAK LANA

SEGALA YANG ELOK DATANGNYA DARI ALLAH SWT
YG TIDAK ELOK DATANGNYA DARI KAK LANA SENDIRI


# SO FAR KAK LANA MENERIMA RESPONDS YANG SANGAT BAGUS DARI PENGGUNA PENGHULU RESDUNG/RESONG INI.

CUBA DULU..INSYALLAH DENGAN IZINNYA, PENYAKIT RESDUNG YG KALIAN ALAMI AKAN BERKURANGAN.



HARGA :

RM27 (S/M) - 30 biji (x termasuk pos)
RM30 (S/S)

Aturan :

Dewasa - 2biji pg & 2biji mlm Selepas Makan

kanak2 berusia 5tahun dan ke atas - 1biji pg selang sehari

wanita mengandung : 1biji seminggu sekali sahaja .. cthnya Isnin - Ahad..hanya telan pada Ahad.. seterusnya Ahad depan pula







TESTIMONI :










  • IZAN : Betul.. Hidung sy pun dah x cair lg.. Tido dlm aircond pun boleh bernafas dah. Lama jg x bole benyawa ni dekat 1 thn lebih tau. Paling teruk dua bulan lepAs la mcm nk tercabut hidung..gatAl2 x ada dah.. Cuci bilik berdebu pun x bersin.














  • SEMPURNA HIDUP INI - HIDUNG X GATAL2 LAGI








    REPEAT ORDER UTK ANK YG BERUSIA 11 thn




    Share this article :

    + comments + 61 comments

    March 23, 2012 at 7:49 PM

    Assalamualaikum.

    Saya pun nak bagi testimoni. Penghulu resdung ni mmg berkesan. Masa 1st time pakai pun da rasa kesan dia. Hidung pun da tak berair.Kalao dulu, setiap masa kena ludah hingus gitu.sekarang dah kurang da..Mmg support la produk nie! :)

    May 5, 2013 at 10:57 PM

    Nk buat niaga,brp harga . 0127922405

    May 21, 2013 at 9:13 AM

    Um, mcm mana nk order? Cod bleyh? Area kl n9

    June 6, 2013 at 9:10 AM

    Mcm mane nak oder

    June 7, 2013 at 2:00 AM

    saya buka kedai kesihata..
    bagaimana cara sy boleh mendapatkan produk ubat penghulu resdung..
    tlg email kpd saya..
    kenideni.biz@gmail.com

    July 31, 2013 at 6:33 PM

    Sy berminat...Mcm mana nak order?

    August 5, 2013 at 11:43 AM

    macam mane nak order ye?

    August 12, 2013 at 6:02 PM

    Aslmkm admin..mcm mna nk order email sy ke fauzi_intel@yahoo.com

    September 7, 2013 at 9:47 PM

    Mcm mna nak oder ni???

    September 16, 2013 at 4:10 PM

    Says berminat boleh bg no msybank 1 ubt resdug 1 majun utk lelaki frm rahman

    October 19, 2013 at 7:51 PM

    Sya brminat mcm mna nk order ya..jyati73@gmail.com

    November 13, 2013 at 6:48 PM

    Sy berminat...Mcm mana nak order? Accept bank in? klyearchery@gmail.com

    December 7, 2013 at 10:37 AM

    Sy berminat sms sy 0124551360

    December 27, 2013 at 5:25 AM

    minat, hubungi sy 0189009738

    January 24, 2014 at 9:31 PM

    ade cod di kawasan shah alam???/ hubungi saya 0126602419

    June 8, 2014 at 3:49 PM

    Sye berminat..0174744061

    June 21, 2014 at 10:08 AM

    Macam mana nak dapatkan ubat ni mesej email
    Serilee29@gmail.com

    August 28, 2014 at 11:40 PM

    Nk jgak...
    Wassap 0134507295

    November 21, 2014 at 5:28 AM

    As salam..
    Bg detail ke mohd.amiluddin1.gmail.com
    Atau 0109055313. Tq.

    January 4, 2015 at 5:49 PM

    Saya nk urgent. .0139846881

    January 6, 2015 at 6:35 PM

    Macam mana nak order? acahaya@gmail.com

    January 13, 2015 at 7:32 AM

    Salam Kak Lana..

    Akar kayu yang Kak Lana gunakan itu akar kayu sahaja atau ada lagi bahan lain yang digunakan sebagai ramuannya..

    Ramuan itu macam ramuan tradisi keluarga turun temurun jer.. susah nak dapat sekarang ini.. ramai orang kita lebih utamakan perubatan moden.. Tak per Kak.. teruskan usaha murni keluarga.. kalau boleh diletakkan di kedai-kedai jamu, lagi laris jualannya.. (sekadar mencadang)

    January 17, 2015 at 10:54 PM

    macamana nak order? untuk anak saya umur 13 tahun

    January 26, 2015 at 7:05 PM

    Sy nk urgent whatssap sy 0137000849 tq

    March 26, 2015 at 6:39 PM

    mcm mana nak order? wassap sy di 0126027431

    June 19, 2015 at 2:56 AM

    salam..sy nak tanya sjak awl thn ini hggalah sekarg sy mengalami batuk dan gatal kerongkong yg berterusan..hanya baik sekjap2 jer..adakah ini salah satu simptom resdung..sbb sy telah pergi chek di klinik swasta & hspital tp xde apa2..cuma doc ckp tekak sy sensitive..

    July 19, 2015 at 11:37 AM

    mcm mana nk order...contact xde

    July 19, 2015 at 11:37 AM

    mcm mana nk order...contact xde

    July 31, 2015 at 5:40 PM

    Wah.. perkongsian yang sangat bermanfaat. Terima kasih admin. Ubat resdung

    September 30, 2015 at 4:19 PM

    SAYA SOKONG ADMIN 200%...!

    Kesan-kesan Resdung

    1.Hilang deria bau

    2.Pelupa/daya mengingat lemah

    3.Lubang hidung bengkak dan tersumbat

    kakak saya dulu memang ada masalah yang no.3 tu...pagi2 bersin kuat-kuat bukan buat-buat!hehe... orang lain sabau jeee la....memang lepas tu antara nikmat makanan PALING SEDAP kat dunia yang kakak saya tak dapat makan tapi nak makan adalah MAKANAN LAUT...sotong,sotong korita, nenek sotong, udang, bapak udang dan sepupu2 dia.makan je gatal2, gatal2 je makan...memang tahap DATUK SELADANG lah resdung dia! Macam2 ubat dia try...dan ALHAMDULILLAH, sekarang ANAK SOTONG, BAPAK SOTONG, DATUK SOTONG KORITA DIA BAHAM SEMUA tanpa ada masalah gatal2...lebih kurang ubat kat atas, namanya Lingzhi, kalau nak tahu lagi p.m. 0142348835...halo2 jerr!

    October 11, 2015 at 10:44 AM

    Dkt ipoh ade stokis x?

    October 14, 2015 at 9:42 PM

    nak order. wassap 0129607346

    November 14, 2015 at 4:05 PM

    MINTA KERJASAMA.. BOLE WATSAPP KAK LANA YE
    0129143389 MEMANDANGKAN LAMA TAK JENGUK BLOG

    December 26, 2015 at 5:03 AM

    Sya nak tau mcm mana nak order produk ni. Harun 0102134468

    December 26, 2015 at 5:04 AM

    Sya nak tau mcm mana nak order produk ni. Harun 0102134468

    January 4, 2016 at 8:37 PM

    sy nk order, tolong contact 0176930534

    January 7, 2016 at 9:47 AM

    Salam.,blh pm 0196225344? Tq.,

    January 25, 2016 at 11:09 AM

    Assalamualaikum..boleh pm 0164594573 terima kasih

    January 29, 2016 at 6:16 AM

    salam sy nak oder whatsapp sy 0199430506

    March 17, 2016 at 7:18 PM

    assalam. saya nak order, wsp no 0137311229

    March 17, 2016 at 7:18 PM

    assalam. saya nak order, wsp no 0137311229

    May 7, 2016 at 4:30 AM

    Nak oder. 01123055667

    May 7, 2016 at 4:30 AM

    Nak oder. 01123055667

    May 13, 2016 at 4:48 AM

    cmner nak order....? nie nom whatsapp sya 0129033812

    June 7, 2016 at 2:48 PM

    Bagi la no contact sekali senang org tak tertanya tanya...nak meniaga buat cara no niaga.. mcm jual mahal pulak..apada

    September 16, 2016 at 8:03 AM

    Pm saya..nombor kontek tak dek..sy dh kronik ni..0124526742

    September 22, 2016 at 11:29 PM

    Pm 0193329044

    September 22, 2016 at 11:30 PM

    Pm 0193329044

    October 9, 2016 at 7:48 AM

    saya dri brunei boleh order tak? email saya kat bebyza1711@gmail.com

    October 27, 2016 at 8:42 AM

    Nk order...bleh wasap sy 0126724664

    December 9, 2016 at 2:41 PM

    Sy nak order, whatsapp sy 01119823706

    December 15, 2016 at 10:51 AM

    Salam, saya nak order mcm mana ya?

    December 20, 2016 at 7:42 AM

    Assalamualaikum. Mcmana nak order ya..

    December 20, 2016 at 7:44 AM

    Saya nak order...whatsapp saya 0197844191

    January 4, 2017 at 8:32 PM

    Pm sy. 0164596828

    January 16, 2017 at 8:56 AM

    Sy berminat, pm hrga 0182755702

    January 29, 2017 at 7:31 AM

    Tolong pm saya. Saya nak.beli untuk anak saya. 0127406728

    February 10, 2017 at 6:20 AM

    Pm 0189175447

    February 13, 2017 at 6:05 AM

    Pm 0146349843

    Post a Comment

     
    Copyright © 2011. Kzanah Bonda - All Rights Reserved
    Template Created by Creating Website Modify by KzanahBonda
    Proudly powered by Blogger